Bir öğle yemeğinde arkadaşım Elif'de yediğim ve tadına doyamadığım mükemmel tad:) Yanına bol soğanlı salata yapmayı unutmayın.
Mercimekli Bulgur Pilavı
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet soğan,
Yarım çorba kaşığı biber salçası,
Yarım çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı,
Tuz.
Yeşil mercimekleri haşlayalım ve süzelim.
Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim.
Tencereye zeytin yağını, tereyağını,soğanları koyalım ve kavuralım.
Biber ve domates salçasını ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Soğanlar iyice piştikten sonra bulguru, haşladığımız yeşil mercimekleri ve 2,5 bardak suyu sıcak olarak ilave edelim.Tuzu ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Mercimekli Bulgur Pilavını 30 dakika demlendirip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder